Promenadscooter

Få en rörligare vardag med en scooter från oss!

Vi har stött på många historier från personer som har försakat mycket i sina liv på grund av att de inte kan röra sig utan bekymmer, samtidigt tar det emot att skaffa en scooter av olika anledningar.

De som har kommit över den tröskeln ångrar oftast att de inte tog steget tidigare! Nu kan de gå ut med sin hund igen, ta sig till affären, slippa vänta på färdtjänst o.s.v. Du kanske har ett tillfälligt behov eller bara vill testa först, ja då kan ni börja med att hyra en scooter av oss istället för att köpa. Vi har ett sortiment som passar de flesta olika typer av behov, välkomna in på en provkörning.   

Söker ni återförsäljare av våra promenadscootrar eller vill ladda ner produktblad om dem så hittar ni det här

Uthyrning                      

Har ni ett tillfälligt behov av en promenadscooter ordnar vi med ett hyresavtal på en passande begagnad scooter, lägsta uthyrningstid är 1 månad. 

Pris 1 månad: 2,000kr

Pris månad 2 och framåt: 1,500kr/månad.

Ni är välkomna in till vår butik i Motala, eller om ni bor i Östergötland så ordnar vi med frakt till er och ger en personlig genomgång ( ev. fraktkostnad tillkommer).  

Vi har märkt att det är en stor efterfrågan på detta runt om i landet, tyvärr blir frakten en betydande kostnad och det är svårt att packa scootern på en pall och plasta in för återfärd till oss, vi har därför valt att enbart koncentrera oss på Östergötland, skulle ni bo utanför men kan själva komma hit för in och utlämning är ni givetvis välkomna!   


Frågor och svar

Varför ska jag köpa en scooter?

-Det finns många olika fördelar. Hur du väljer att använda scootern beror på vad du har varit tvungen att försaka på grund exempelvis begränsad rörlighet. Med en scooter kan du ta dig till platser du tidigare inte klarat av att ta dig till utan någons hjälp, exempelvis affären, vårdcentralen eller släkt och vänner. Du kan även utföra aktiviteter som du tidigare inte klarat av. Kanske har du saknat att att en 18-hålsrunda på golfbanan, en tur med en vän eller ge din hund motion. Allt det klarar du av med en scooter.

Behöver jag körkort?

-Nej, klassningen beror på hur fort du kör. Om du kör i 5-6 kilometer i timmen räknas du som gångare, kör du fortare räknas du som cyklist och ska följa de regler som gäller för den hastigheten. Du kan med andra ord framföra fordonet på en trottoar om du håller dig till gånghastighet, överstiger du den ska du hålla dig till höger i vägbanan eller använda cykelbana. Elegant elscooter har en maxhastighet på ca 15 kilometer i timmen beroende på modell.

Behöver jag trafikförsäkra scootern?

-Nej, hemförsäkringen gäller för eventuella skador som uppstår vid körning i trafik eller ex.vis stöld. Det enda du behöver göra är att uppge serienumret för ditt försäkringsbolag så att den finns med i din försäkring.

Hur laddar jag scootern?

-I ett vanligt eluttag! Bor du i hyreshus eller bostadsrätt finns möjligheten om du pratar med din hyresvärd eller förening. Elegant elscooter levereras alltid med en smartladdare som känner av att batteriet är laddat och underhållsladdar de när det behövs,  vilket innebär att du kan låta laddaren sitta i även efter att batteriet är fulladdat. Detta är viktigt under vintertid om scootern står stilla under längre tid eftersom att ett helt urladdat batteri tar skada och kan orsaka att det behöver bytas ut.

Hur länge räcker batterierna?

-Drifttiden påverkas av temperaturen, däcktrycket och det underlag du kör på. Är det mycket backar och kallt ute minskar körsträckan, om du ha att ett lågt däcktryck går scootern trögare och ta mer av batterikraften. Varje scooter har en display som visar hur mycket kraft som finns kvar, håll ett öga på den när du är ute och kör för att vara säker på att du tar dig hem.

Vilken totalvikt klarar scootern?

-Det beror på vilken scooter du köper, men ju mindre scootern är desto mindre lastvikt klarar den. En Teresa klarar 100kg, Elegance 130kg och Arvid 180kg. Går scootern för tungt lastad kommer fjädringen att nå bottenläget och din färd blir stötig.

Kan scootern stå ute i regn?

Ja, men vi rekommenderar att ha en presenning över för att skydda scooterns elektronik. Dessutom är det trevligare för dig att scootern är torr när det är dags att köra den.

Hur levereras scootern?

-Den levereras fulladdad och klar att användas direkt. Vi går igenom scooterns funktioner tillsammans med dig som köpare och ser till att du får den information du behöver. Det är viktigt att du känner dig trygg med att framföra ditt nya fordon.

Kostar frakten något?

-Inte inom Östergötland. Vi kan även leverera fritt till orter utanför Östergötland när vi har vägarna förbi, men då kan leveranstiden bli något längre. Bor du utanför Östergötland och önskar snabbare leverans skickas scootern istället med ett fraktbolag, vilket medför en fraktkostnad som varierar beroende på ort och modell av scooter.

Vad gör jag om något går sönder på scootern?

-Vi har reservdelar på lager i Motala, antingen kan du laga scootern själv om det är av enklare karaktär eller så kan du få hjälp hos någon av våra serviceverkstäder. Bor du i Östergötland hämtar vi upp scootern och lagar den på vår verkstad eller på plats hos dig.

Jag är osäker på om en scooter verkligen är något för mig!

 Tveka inte att komma och besöka oss och se vad vi har att erbjuda dig. Vi visar gärna runt bland våra modeller och ger vägledning. Det finns många som dröjt med att skaffa sig en scooter för att de anser sig för pigga eller för unga, men när de väl tagit steget är de nöjda med sitt köp och frågar sig själva varför de inte gjorde detta tidigare.