Moped Klass 2

Mopedkampanj!

Vid köp av någon av våra mopeder i lager får ni kättinglås och någon av våra hjälmar vi har i sortimentet på köpet! Värde 1,700kr

Har ni redan hjälm och lås kan ni istället välja att få 1,700kr i avdrag på mopeden! Erbjudandet gäller till sista februari!

Moped klass II

För att köra moped klass II behöver du ha skyddshjälm och antingen förarbevis för moped klass II, traktorkort eller vanligt körkort. Fyllde du 15 år före 1 oktober 2009 behöver du inget förarbevis alls.

Den här mopedtypen får köras på vanliga vägar, gator och även på cykelbanor, men inte på motorväg. Man får skjutsa barn på mopeden (om den som kör är 18 år eller äldre).

Den 1 januari 2016 tillkom en ny typ av moped klass II. Den nya modellen ska vara utrustad med trampor och en hjälpmotor av högst 1 000 watt i effekt. Likt elcykel ger den endast ett krafttillskott upp till och med en hastighet av 25km i timmen. Likt övriga mopeder är det hjälmtvång (se nedan), dock räcker det med cykelhjälm för denna typ av moped.

Äldre mopeder med ett typintyg utfärdat före 17 juni 2003 går under moped klass 2, dessa är samma som förr kallades 30-moppe.